Cartridge Mechanical Seals Chesterton S20 High Performance Cassette Double Seal

Brand Name:JR
Certification:ISO9001
Model Number:S20
Minimum Order Quantity:5PC
Delivery Time:20-30DAYS
Payment Terms:T/T, Western Union, L/C
Contact Now

Add to Cart

Verified Supplier
Address: Dahuaguoji B515, Jingkai District
Supplier`s last login times: within 38 hours
Product Details Company Profile
Product Details
Cartridge Mechanical Seals Chesterton S20 High Performance Cassette Double Seal
Operational Conditions:
Simplify seal maintenance and increase equipment reliability with Chesterton's S20 Cassette Seal. Featuring a Self Centering Lock Ring and Self Releasing Setting Clips, the S20 enables quick, easy and accurate installation. Sealing security is ensured by the tandem configuration allowing operation with elevated barrier system pressures and preventing process leakage to the atmosphere.
Temperature -55 to 300 °C (-67 to 570 °F)
Speed 25 m/s ( 5000 fpm )
Notes Seal pressure capabilities are dependent on the fluid sealed, temperature, speed, and seal face combinations. For operation outside the limits and additional materials consult Chesterton Mechanical Seal Engineering.
Technical Data
Size Range 25 mm to 120 mm (1.000 inch to 4.750 inch)
Applicable Standards and Approvals ISO-3069C, ASME B73.1, ASME B73.2, NSF61
Variants S10PQ - Positive Quench
S10CS - Coatings Seal
S10OS - Oversized Seal Chambers
Materials
Faces CB, TC, SSC
Elastomers FKM, EPDM, FEPM, FFKM
Metals EN 1.4401 (316SS), Other Metallurgies available on request
Springs EN 2.4819 (Alloy C-276)


Performance Capabilities

chesterton s20 mechanical seal
Operational Condtions
Size
Material
Temperature:
-40℃ to 200℃ dependent on the elastomer

25 mm to 120 mm
Face: Carbon, SiC, TC
Pressure:Up to 25 bar
Seat: Ceramic, SiC, TC
Speed:Up to 20 m/s
Elastomer:NBR, EPDM, FKM
End Play /axial float Allowance:±1.0mm
Other Metal Part:SS304 SS316

We are engaged in manufacture and installation exporting and wholesaling quality range of Industrial Seal, Single Spring Seal, Balance and Unbalance Spring Seal, External Mounted Seal, PTFE Bellow External Mounted Seal, Catridge Balance Seal, Multiple Spring Balance Seal, Dry Running Reverse Balance Seal, Agitator Double Acting Unbalance Seal, Single Conical Helical Spring, Rubber Bellow Seal, Multi Spring Seal, Metal Bellow Seal, Elastomer Bellow Seal, Conical Spring Seal, Air Condition Compressor Seal, Auto Cooling Seal, Metallic Bellow Seal,


All ranges of mechanical seals for Flygt Pumps, Grundfos Pumps, Pumps, APV Pumps, Grindes Pumps, Fristam, ABS, Alleeiler, EMU, GEA

Tunchenhagen, Godwin, Hidrostal, Hilge, Johnson, Lowara, Waukesha, Vogelsang Pumps etc.


At the meantime, we could manufacture seals according to your sample or drawing, and design as your request


Question 1: Are you a factory or a trade company?
Answer: We are a factory and have our top sales for the trade service.

Question 2: Can I try to get a SAMPLE before the order?
Answer: Sure. You can ask for the samples. Usually they're free.


Question 3: Where is your factory located? How can I visit there?
Answer: Our factory is located in Ningbo, China. You can fly to Ningbo or Shanghai airport directly. All our clients, from home or abroad, are warmly welcome to visit us!


Question 4: How does your factory do regarding quality control?
Answer: Quality is priority. We always attach great importance to quality controlling from the very beginning to the very end. Our factory has gained ISO9001 authentication.


Question 5: How about the lead time?
Answer: Within10-20 days after getting the prepayment.


Question 6: How can we pay?
Answer: For small sample shipping cost, you can pay either by paypal or by T/T. And by T/T at sight for large amount of the order.


Question 7: If OEM available?
Answer: Yes, we provide all of our products OEM /ODM service.


Question 8: If I can buy pumps or pump parts from your company?
Answer: Yes , we also provide pumps and pump parts, such as Lobe pumps, Compound & homogeneous pumps, Homogeneous & emulsification pumps and so on

China Cartridge Mechanical Seals Chesterton S20 High Performance Cassette Double Seal supplier

Cartridge Mechanical Seals Chesterton S20 High Performance Cassette Double Seal

Inquiry Cart 0