High Hardness Sintered Silicon Carbide

Brand Name:JR
Certification:iso9001
Model Number:RBSIC/SSIC 1
Minimum Order Quantity:10PC
Delivery Time:20-30DAYS
Payment Terms:T/T, Western Union, L/C
Contact Now

Add to Cart

Verified Supplier
Address: Dahuaguoji B515, Jingkai District
Supplier`s last login times: within 38 hours
Product Details Company Profile
Product Details
Mechanical Seal Mirror Polish Silicon Carbide Ssic Rbsic Sic Ceramic Disc Plate Ring

Description:

Silicon Carbide Ceramic has excellent mechanical strength and hardness, small creep deformation, good oxidation resistance, good corrosion resistance and good wear resistance, it is an ideal choice for high temperature engineering materials. Due to the outstanding properties, Silicon Carbide Ceramic is also recognized as a mechanical sealing material better than metals, tungsten carbide, al2o3 ceramics etc. Moreover, it also has advantages of self-lubricating properties and low friction coefficient.

According to the different manufacturing methods, the materials below are avaible:
Sintered Silicon Carbide (SSiC)
Reaction Bonded Silicon Carbide (SiSiC)

Typical Properties

✔High strength in high tempperature

✔High-temperature oxidation resistance

✔Excellent wear resistance

✔Low thermal expansion and high thermal conductivity

✔Excellent thermal shock resistance

✔High Hardness

✔Outstanding corrosion resistance

Application Examples

✔Mechanial seal rings

✔Balls, seats, liners for valve

✔High Temperature kiln furniture

✔Heat exchangers

✔Fixed and moving turbine components

✔Components for burners

✔Ceramic bearings


Performance Capabilities


ItemUnitSiCSSiC
Purity%≥90≥98
DensityG/cm33.053.1
Shore HardnessHS110-125120-130
Elastic ModulusMPa4.12*1054.10*10s
Poisson Ratio0.150.16
Tensile StrengthMPa2.75*1022.8*102
Bending StrengthMPa4.41*1024.9*102
Compression StrengthMPa2.94*1033.0*102
Thermal ConductivityW/m.k141147
Coefficient of Thermal ExpansionI/℃4.3*10-64.0*10-6
Heat Resistance1600C165CTC
ToleranceMm-0.02——+0.02-0.02——+0.02
Acid Resistance5 times higher than the usual TCResist al c

We are engaged in manufacture and installation exporting and wholesaling quality range of Industrial Seal, Single Spring Seal, Balance and Unbalance Spring Seal, External Mounted Seal, PTFE Bellow External Mounted Seal, Catridge Balance Seal, Multiple Spring Balance Seal, Dry Running Reverse Balance Seal, Agitator Double Acting Unbalance Seal, Single Conical Helical Spring, Rubber Bellow Seal, Multi Spring Seal, Metal Bellow Seal, Elastomer Bellow Seal, Conical Spring Seal, Air Condition Compressor Seal, Auto Cooling Seal, Metallic Bellow Seal,

All ranges of mechanical seals for Flygt Pumps, Grundfos Pumps, Pumps, APV Pumps, Grindes Pumps, Fristam, ABS, Alleeiler, EMU, GEA

Tunchenhagen, Godwin, Hidrostal, Hilge, Johnson, Lowara, Waukesha, Vogelsang Pumps etc.


At the meantime, we could manufacture seals according to your sample or drawing, and design as your request,Customization: Changes of materials for getting other operating parameters are possible. Contact us with your requirements.


Question 1: Are you a factory or a trade company?
Answer: We are a factory and have our top sales for the trade service.


Question 2: Can I try to get a SAMPLE before the order?
Answer: Sure. You can ask for the samples. Usually they're free.


Question 3: Where is your factory located? How can I visit there?
Answer: Our factory is located in Ningbo, China. You can fly to Ningbo or Shanghai airport directly. All our clients, from home or abroad, are warmly welcome to visit us!


Question 4: How does your factory do regarding quality control?
Answer: Quality is priority. We always attach great importance to quality controlling from the very beginning to the very end. Our factory has gained ISO9001 authentication.


Question 5: How about the lead time?
Answer: Within10-20 days after getting the prepayment.


Question 6: How can we pay?
Answer: For small sample shipping cost, you can pay either by paypal or by T/T. And by T/T at sight for large amount of the order.


Question 7: If OEM available?
Answer: Yes, we provide all of our products OEM /ODM service.


Question 8: If I can buy pumps or pump parts from your company?
Answer: Yes , we also provide pumps and pump parts, such as Lobe pumps, Compound & homogeneous pumps, Homogeneous & emulsification pumps and so on

China High Hardness Sintered Silicon Carbide supplier

High Hardness Sintered Silicon Carbide

Inquiry Cart 0